Какво да сложим на трапезата на Васильовден

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Свинска глава за Васильовден
84768

Свинска глава за Васильовден

1. Свинска глава 1/2 – 3-3.5 кг
2. Домати консерва – 1/2 от 0.800 кг буркан
3. Краставички кисели - 1/2 от 0.800 кг буркан
4. Гъби – 0.200-0.300 кг
5. Маргарин - 2 супени лъжици
6. Грах стерилизиран – 1 чаша за кафе
7. Моркови - 2- 3 средно големи
8. Черен пипер млян - на вкус
9. Дафинов лист - на вкус
10. Чубрица - на вкус
11. Чесън зрял - 1 средно гол.глава
12. Сол - на вкус
13. Лют пипер или лютива шарена сол – на вкус

Начин на приготвяне:

Свинската глава се сварява във вода с малко сол. След сваряването се очиства от кокалите и се нарязва на ситно.
Доматите, краставичките ,гъбите, морковите и чесънът се нарязват на малки парченца, след което се изсипват в тава и се прибавя граха, черният пипер, дафиновият лист, чубрицата, маргарина и солта на вкус. Обърква се добре и се запича всичко на фурна до сгъстяване на сместа. Прибавя се след това месото от главата и се обърква със сместа, след което се добавя от бульона в които е вряла главата., така че да се покрие цялото объркано със сместа месо от главата. Запича се отново всичкото в тавата във фурна около 30-40 мин до извиране на бульона.
Вкусотията е готова и се сервира топла поръсена с лют пипер или люта шарена сол. Трябва да има студена ракия, бира и вино.
 

1
2
3 4 5 6 7
Новогодишна трапеза
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft