Какво да сложим на трапезата на Васильовден

вход през zajenata.bg
84798

Петел в гювеч на фурна

петел - 1 брой
подправки - черен пипер на зърна, карамфил, магданозен корен, целина - за варенето
лук - 4 - 5 броя, средни глави
картофи - 4 броя
чесън - 1 глава, цели скилидки
гъби - 200 г
домати - 1 консерва
сол
черен пипер - прясно смлян
майорана - на вкус
бахар - 2 зърна счукан
червен пипер - 1 ч.л.

Предварително измитият и почистен добре петел се слага да се вари в тенджера под налягане с няколко зърна черен пипер, карамфил, магданозения корен и едно парче глава целина. Вари се, до готовност - нужно е месото да се отделя от кокалите.

Обезкостете петела. В гювеч нарежете всички почистени зеленчуци и ги смесете. Добавете късчетата месо от петела и залейте с буркана пасирани домати. При нужда добавете още малко вода или бульон.

Разбъркайте всичко с подправките на вкус. Сложете капака и пъхнете да се пече на 200 градуса за около 1 час. 

1
2 3 4 5 6 7
Новогодишна трапеза
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft