Свински врат рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Свински врат с кост на фурна
455575

Свински врат с кост на фурна

2-3 кг цял свински врат с кост

3-4 глави чесън
7-8 средни картофа
7-8 средни моркова
2-3 чушки - по-месести като Капия, камба
5-6 с.л. зехтин, подходящ за готвене
3 ч.л. горчица
черен пипер
2 ч.л. кимион
ким
сол
 1. Смачкваме 2-3 глави чесън и го смесваме с горчицата, кимиона, 1 к.л черен пипер, 1 ч.л ким и 2 ч.л. калиева сол. Добавяме 3 с.л. зехтин и сока на 1 лимон. Получената паста размазваме около цялото месо, за да го покрие навсякъде. Овиваме месото плътно във найлонов плик или фолио и го оставяме в хладилника за 24 часа. Може и за 12, но ефекта от марината ще е по-слаб.
 2. След като месото е престояло необходимото време го слагаме в подходящ съд, като аз използвам голям глинен такъв. В намазнения със зехтин съд полагаме месото с кокала нагоре. Покрай месото нареждаме зеленчуците, като слагаме и няколко скилидки чесън (може само да ги пукнем, без да ги белим). Печем на 180 градуса за около 3 часа. Ако имате термометър, може да премерите и ако вътрешната температура на месото е 60 градуса, значи е готово. Добре е ако нямате капак да използвате ал. фолио.

1 2
3
4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft