Свински врат рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Шпикован свински врат на фурна
455585

Шпикован свински врат на фурна

свинско месо - 1, 2 кг свински врат без кост

соев сос
мед
горчица
олио
чесън - 1 глава, скилидки
сол
черен пипер
розмарин
чубрица
кимион
бира - 200 мл 100 мл
картофи - 600 г
масло - 60 г

Шпиковайте свинското с разполовени скилидки и го натъркайте със сол и черен пипер. Направете марината от соев сос, мед, горчица и олио и намажете обилно врата отвсякъде. Увийте с фолиото и оставете на хладно да се маринова за около 12 ч.

Махнете фолиото и поръсете врата с останалите подправки - розмарин, чубрица и кимион. Прехвърлете го в намазнена тава и залейте с бирата. Покрийте добре с алуминиево фолио и сложете да се пече в предварително загрята фурна до 220 градуса. Щом течността в тавата заври, намалете градусите на 180 и оставете да се пече малко над 1 час.

Малко преди месото да е готово, махаме фолиото и разпределете обелените и нарязани на парчета картофи, заедно с маслото на кубченца. Долейте още 100 мл бира и върнете да се изпече до готовност. 

1 2 3 4
5
6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft