Няма със сода, няма с бакпулвер - най са вкусни палачинките с мая! Още по-меки и вкусни, и нямат късане в тигана:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Няма със сода, няма с бакпулвер - най са вкусни палачинките с мая! Още по-меки и вкусни, и нямат късане в тигана:
Няма със сода, няма с бакпулвер - най са вкусни палачинките с мая! Още по-меки и вкусни, и нямат...
7126
Няма със сода, няма с бакпулвер - най са вкусни палачинките с мая! Още по-меки и вкусни, и нямат късане в тигана:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Опитвали ли сте палачинки с мая ? Ако ви се струва странно, то е време да опитате! Тестото с мая има по-плътна текстура от традиционното. В резултат на това палачинките са малко по-дебели и се изпичат по-дълго, но резултатът си заслужава. Стават мекички, необичайно вкусни и не се късат в тигана при обръщането.

Ето и рецептата за палачинки от тесто с мая :

Палачинки с мая

Продукти:

250 г обикновено брашно

500 мл прясно мляко

15 г прясна мая

2 яйца

1 чаена лъжичка захар

щипка сол

олио

Приготвяне:

Поставете натрошената мая в 100 мл мляко и разбъркайте.

Отделете жълтъците и белтъците.

Разбийте белтъците с щипка сол до твърда пяна.

разбити белтъци

Разбъркайте млякото с мая и жълтъците, след това добавете малко по малко брашното и изсипете останалото мляко.

тесто палачинки

Накрая внимателно разбъркайте добре разбитите белтъци и оставете да престои 15 минути.

Загрейте олиото в тиган и изпечете тънки палачинки от двете страни за около 2 минути, докато станат златисти.

палачинки с мая

Много вкусни!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft