Рецепти за машина за хляб

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Селски хляб в машина за хляб
290289

Селски хляб в машина за хляб

Продукти:

Закваска
225 г брашно
225 мл вода
1/2 ч. л. суха мая
или 1,5 г прясна мая

ТЕСТО

225 г пресято брашно
85 мл вода
цялата закваска
1 ч. л. сол
1 ч. л. суха мая
Приготвяне:

ЗАКВАСКА

• Маята се разтваря в топла вода и се добавя брашно.
• Всичко се омесва добре и се прехвърля в дълбока купа.
• Покрива се и се оставя на топло място минимум за 12-16 часа.
• Закваската е готова, след като цялата се покрие с мънички балончета.

Тестото

• Закваската се прехвърля в кухненски робот (машина за хляб) и се разбърква.
• Сипва се 85 мл вода и се добавя брашното.
• Омесва се еластично и гладко тесто.
• Покрива се (ако се меси ръчно) и се оставя да почине 20-30 минути.
• Маята се разтваря в 1 с. л. вода и се изсипва към тестото.
• Още един път всичко се омесва добре, като в края на месенето се добавя и солта.
• Тестото се оформя на топка (продълговат хляб), като се посипва отгоре обилно с царевично брашно.
• Покрива се с кърпа и се поставя върху хартия за печене за още 40-60 минути.

• Фурната се загрява до 250 С като на дъното й се поставя тавичка със студена вода.
• Върху хляба се правят надлъжни (напречни) надрези.
• Пече се на долното ниво на фурната около 40 минути.
• След 10 минути от печенето фурната се намалява до 220 С.
• След 20 минути от печенето фурната и хлябът се напръскват със студена вода.
• Вратата на фурната се оставя за 1-2 минути отворена.
• След което тавичката с вода се маха и се затваря вратата.
• Селски хляб със закваска се пече до златист цвят. 

1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft