Рецепти за машина за хляб

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Ръжен хляб в хлебопекарна
290290
Ръжен хляб в хлебопекарна

Ръжен хляб в хлебопекарна

Закваска
1 филия ръжен хляб
или 2 с. л. ръжено тесто (останало от предния хляб)
400 мл вода
250 г ръжено брашно

ТЕСТО

1 с. л. мед (меласа, сироп)
1 с. л. сол
130 г ръжено брашно
200 г брашно тип Типово
2 ч. л. мая суха
Приготвяне:

Първи ден

• Ситно се натрошава хляба (или се поставят 2 с. л. тесто) в купа.
• Долива се вода, брашно и всичко се омесва (разбивам с миксера).
• Покрива се купата и се оставя да втасва 12-24 часа.
• Ако ръженият хляб със закваска се пече в машина за хляб, сместа се излива в коша за печене и се затваря капака и машината не се включва.

Втори ден

• В купата се пресява останалото брашно, добавя се сол, мая, сиропа и се омесва тесто.
• Пуска се машината на съответната програма.
• За "ръчно" омесване : омесва се еластично тесто (при необходимост може да се добави още брашно - 1-2 с. л.).
• Тестото се покрива и се оставя да втаса 1-2 часа.
• Оформя се хлябът или 2 питки.
• Набожда се на няколко места с вилица и се оставя отново да си почине още 30 минути.
• Фурната се загрява на 200 С.
• Ръженият хляб със закваска се пече на долно ниво на фурната около 30-35 минути. 

1 2 3 4
5
6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft