Рецепти за машина за хляб

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Традиционен хляб в машина
290316
Традиционен хляб в машина

Традиционен хляб в машина

Продукти:

700 г бяло брашно
425 мл топла газирана вода
1 и 1/2 - 2 ч. л. сол
7 г суха мая
2 с. л. препечено сусамово семе
Приготвяне:

• Брашното леко се затопля във фурна или 1 минути на 800W в MW (или в леко затоплена фурна).
• След което се пресява със солта.
• В отделна купа маята се разтваря в топлата вода.
• На части се добавя брашното.
• Омесва се еластично тесто.
• Тестото се поставя в намазнена купа (или намаслено пликче) покрива се с кърпа или свежо фолио (ако ползвате "свежо фолио" намажете го с олио отгоре, така ще избегнете залепване на тестото по фолиото).
• Оставя се да втаса 30 минути.
• Втасалото тесто се премесва и се оформя хлябът.
• Хлябът се поставя в тава, която е застлана с хартия за печене.
• Покрива се и се оставя да втаса повторно за 45-60 минути.
• По желание отгоре се правят разрези (кръст) и се поръсва с препечен сусам.
• Фурната се загрява на 210 С.
• Обикновеният хляб се пече около 35 минути (зависи от фурната Ви).
• Първите 10 минути периодично стените и самият хляб се пръскат със студена вода. 

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft