Рецепти за машина за хляб

вход през zajenata.bg
290311

Хляб в машина

450 г брашно

35 г царевично брашно
2 ч. л. суха мая
2 ч. л. сол
2 ч. л. захар
2 с. л. олио
250 мл топла вода

• Омесва се тесто от половината брашно, захарта, солта, маята и качамака.
• Пресява се останалото брашно и се меси до еластично тесто, като накрая се добавя олиото.
• Тестото се покрива и се оставя на топло място да увеличи два пъти обема си.
• От тестото се правят една голяма или две средни питки.
• По дължината на питката се правят линии (карета).
• Покриват се и се оставят за още 30 минути.
• Питките се намазват с жълтък, който е разбит с 2 с. л. вода или олио.
• Хлябът "Лаваш" се пече в предварително загрята фурна 210 С около 20 минути или до златист цвят.

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft