Тази рецепта е изумителна - хем с малко продукти, хем бърза за приготвяне, а получените бисквитки са изумително вкусни и не е необходимо да се пекат.
Тези бисквитки са нещо наистина специално, имат прекрасен вкус и изглеждат прекрасно. Наричат се „бугати“ и са много скъпи в магазина.
Целият процес на приготвяне е много прост, единственото нещо, което е малко по-„сложно“, е приготвянето на бадемите, които трябва да бъдат обелени и след това печени, за да имат вкусен аромат.
Ако не ги приготвяте у дома, можете да ги купите вече обелени и почистени от люспата бадеми от магазина.
Бадемови бисквити без печене
Продукти:
- 200 г бадеми
- 125 г захар
- 125 г мед
- 1 белтък
Ако искате да направите по-голямо количество от бисквитите (а, повярвайте ми, ще го направите), удвоете съответно количеството на всяка от изброените по-горе съставки.
Приготвяне:
Сложете 200 г бадеми в тенджера и залейте със студена вода. Поставете тенджерата на котлона, който трябва да е настроен на средна температура.
След като водата заври, оставете бадемите да варят още 3 минути.
След това, обвивката се отстранява от всеки бадем, а за по-лесен процес можете да си купите вече обелени и печени бадеми.
.png)
Снимка: YouTube
.png)
Снимка: YouTube
След обелване, бадемите се поставят върху тава за печене, покрита с хартия за печене, и се пекат в предварително загрята фурна на 170 градуса за 10-15 минути.
.png)
Снимка: YouTube
В дълбока купа отделете белтъка от жълтъка и започнете постепенно да разбивате белтъка с миксер, първо на най-ниската скорост, след което постепенно я увеличавайте.
Белтъците трябва да се разбият на твърди върхове, които не падат от купата, когато се обърне.
В тиган сложете 125 г захар, заедно със 125 г мед, и гответе на слаб огън, докато захарта и медът се карамелизират, като бъркате непрекъснато.
.png)
Снимка: YouTube
.png)
Снимка: YouTube
Когато захарта се разтопи с меда, сместа трябва да изглежда течна и едва тогава трябва да се свали от котлона.
Добавете половината от белтъка към разтопената захар и мед и разбъркайте с шпатула, докато съставките се смесят.
Постепенно добавяйте още от белтъка, докато се смеси напълно, след което върнете тенджерата на котлона и гответе, докато получите хубава, гладка смес.
.png)
Снимка: YouTube
Добавете бадемите към сместа и разбъркайте всички съставки, докато се смесят добре. Изсипете сместа в силиконова правоъгълна форма и загладете добре повърхността.
.png)
Снимка: YouTube
Тортата се поставя в хладилник да стегне за една нощ, поне 12 часа, след което се нарязва на по-малки кубчета и се сервира.
.png)
Снимка: YouTube













