Смесете 1 разбит белтък с малко бадеми и получавате сладък деликатес, без даже да включвате фурната!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Смесете 1 разбит белтък с малко бадеми и получавате сладък деликатес, без даже да включвате фурната!
Смесете 1 разбит белтък с малко бадеми и получавате сладък деликатес, без даже да включвате фурната!
1082
Източник: За Жената
Смесете 1 разбит белтък с малко бадеми и получавате сладък деликатес, без даже да включвате фурната!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази рецепта е изумителна - хем с малко продукти, хем бърза за приготвяне, а получените бисквитки са изумително вкусни и не е необходимо да се пекат.

Тези бисквитки са нещо наистина специално, имат прекрасен вкус и изглеждат прекрасно. Наричат ​​се „бугати“ и са много скъпи в магазина.

Целият процес на приготвяне е много прост, единственото нещо, което е малко по-„сложно“, е приготвянето на бадемите, които трябва да бъдат обелени и след това печени, за да имат вкусен аромат.

Ако не ги приготвяте у дома, можете да ги купите вече обелени и почистени от люспата бадеми от магазина.

Ето съставките, от които ще се нуждаете за невероятно вкусните и ароматни Бадемови бисквити без печене :

Бадемови бисквити без печене

Продукти: 

  • 200 г бадеми
  • 125 г захар
  • 125 г мед
  • 1 белтък

Ако искате да направите по-голямо количество от бисквитите (а, повярвайте ми, ще го направите), удвоете съответно количеството на всяка от изброените по-горе съставки.

Приготвяне:

Сложете 200 г бадеми в тенджера и залейте със студена вода. Поставете тенджерата на котлона, който трябва да е настроен на средна температура.

След като водата заври, оставете бадемите да варят още 3 минути.

След това, обвивката се отстранява от всеки бадем, а за по-лесен процес можете да си купите вече обелени и печени бадеми.

бадеми в касерола

Снимка: YouTube

белени бадеми

Снимка: YouTube

След обелване, бадемите се поставят върху тава за печене, покрита с хартия за печене, и се пекат в предварително загрята фурна на 170 градуса за 10-15 минути.

бадеми в тава

Снимка: YouTube

В дълбока купа отделете белтъка от жълтъка и започнете постепенно да разбивате белтъка с миксер, първо на най-ниската скорост, след което постепенно я увеличавайте.

Белтъците трябва да се разбият на твърди върхове, които не падат от купата, когато се обърне.

В тиган сложете 125 г захар, заедно със 125 г мед, и гответе на слаб огън, докато захарта и медът се карамелизират, като бъркате непрекъснато.

карамелизиране захар

Снимка: YouTube

карамел в тиган

Снимка: YouTube

Когато захарта се разтопи с меда, сместа трябва да изглежда течна и едва тогава трябва да се свали от котлона.

Добавете половината от белтъка към разтопената захар и мед и разбъркайте с шпатула, докато съставките се смесят.

Постепенно добавяйте още от белтъка, докато се смеси напълно, след което върнете тенджерата на котлона и гответе, докато получите хубава, гладка смес.

белтъчен крем

Снимка: YouTube

Добавете бадемите към сместа и разбъркайте всички съставки, докато се смесят добре. Изсипете сместа в силиконова правоъгълна форма и загладете добре повърхността.

бадемов десерт

Снимка: YouTube

Тортата се поставя в хладилник да стегне за една нощ, поне 12 часа, след което се нарязва на по-малки кубчета и се сервира.

бадемови бисквити

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft