Тези Солени сусамови бонбони са истински хит на всяка маса: крехки, сочни и пълни с хармонични вкусове, които съчетават кремообразността на сиренето, свежестта на зеленчуците и аромата на печен сусам.
Перфектни като студено предястие за празненства, семейни събирания или бърза закуска, те са лесни за приготвяне и изчезват за миг. Ето какво ви е необходимо:
Солени сусамови бонбони
Необходими съставки:
- 300 г пилешко бяло месо
- 1 морков
- 4 кисели краставички
- 180 г заквасена сметана (20% масленост)
- 100 г сирене
- 1 пълна чаена лъжичка горчица
- 100 г печени фъстъци
- сол на вкус
- 100 г сусамови семена
Процедура:
Сварете пилешкото бяло месо във вода с малко сол и един морков, докато омекне напълно.

Снимка: YouTube

Снимка: YouTube
Запечете сусамовите семена в сух тиган. Смелете фъстъците в блендер. Натрошете сиренето с вилица.

Снимка: YouTube
В дълбока купа сложете нарязаното месо, настърганите моркови, настърганите кисели краставички, заквасената сметана, натрошеното сирене и горчицата.

Снимка: YouTube
Разбъркайте всичко добре, за да се комбинират вкусовете, след което добавете сол, ако е необходимо. Накрая добавете смлените фъстъци и разбъркайте отново, за да се получи компактна смес.

Снимка: YouTube
Оформете сместа на топчета (около 25-30 броя, в зависимост от размера). Оваляйте всяко топче в препечените сусамови семена, за да се покрие равномерно.

Снимка: YouTube

Снимка: YouTube
Сервирайте ги студени и се насладете на изключителната им комбинация от вкусове.

Снимка: YouTube














