Средиземноморски кекс с домати и моцарела

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Средиземноморски кекс с домати и моцарела
Средиземноморски кекс с домати и моцарела
admin
Добавена от: admin
9270
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 яйца
2/3 ч. ч. прясно мляко
1/3 ч. ч. олио 
1.2 ч. л. сол 
1 топка моцарела 
1 пакетче бакплувер 
9 с. л. брашно (+/- 1-2 с.л.)
300 гр. сирене 
1 голям домат 
около 10 пресни листенца босилек (или 3-4 щипки сух босилек)
за поръсване: слънчогледово семе, тиквено семе, сусам, мак и пр.
 

В две отделни купи се разбиват съответно мокрите (яйца, олио, кисело мляко) и сухите (брашното с бакпулвера и солта) съставки. Сухата смес постепенно се прибавя към течната при непрекъснато бъркане, трябва да се получи тесто с гъстотата на кексово (ако е необходимо, добавете още брашно). Добавя се натрошеното сирене и нарязаната моцарела. Доматът се нарязва на кубчета, а босилекът - на ситно, след което и те се добавят към тестото. Получената смес се прехвърля в намазнена и набрашнена форма за кекс (кръгла или правоъгълна) и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути. 

По желание 10-тина минути преди приключване на печенето кексът може да се наръси със сурови ядки и семена на вкус (сусам, мак, слънчогледово или тиквено семе и пр.). Допечете до готовност и поднесете кекса студен!
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft