Какво да сготвим от понеделник до петък за вечеря

вход през zajenata.bg
429907

Сряда Месо с доматен сос

1.2 кг пилешко или свинско месо
За панировката:
100 г брашно
1 ч.л. сол
2 равни ч.л. черен пипер
За соса:
2 големи глави лук
2 скилидки чесън
500 г домати от консерва, нарязани
300 мл сухо бяло вино или бульон
2 с.л. босилек, на ситно
2 с.л. магданоз, на ситно
сол, черен пипер
мазнина за пържене

Месото се нарязва на хапки, измива се и се подсушава. Смесват се брашното, солта и черният пипер, и месото се овалва в тази смес. Изпържва се по около 4-5 минути от всяка страна и се слага на топло. В същия тиган се слага лукът, нарязан на пръстени, и се задушава около 10 минути. Добавят се нарязаните на ситно скилидки чесън и се запържват за кратко. Слагат се доматите и виното (бульонът), подправят се с черен пипер и сол, добавя се босилекът. Месото се връща в соса, слага се капак и се оставя да къкри около час на слаб огън. Накрая се поръсва с магданоз и се сервира с хрупкав хляб и зелена салата.

1 2 3 4
5
6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft