Пациент, диагностициран с артрит , знае, че това не е краткосрочно заболяване, а по-скоро дългосрочно състояние, което може постепенно да ограничи подвижността на опорно-двигателния апарат.
Болка по време на ежедневни дейности, чувство на скованост и невъзможност за извършване на любимия ви спорт или друга физическа дейност .
Артритът се проявява в много форми и засяга до 54 милиона възрастни само в САЩ.
Снимка: pixabay
Както съобщава YouTube каналът Health 4 U, за да предотвратите превръщането на по-леките форми на артрит в нещо по-лошо, трябва да избягвате консумацията на тези 7 храни .
Консумацията им може да влоши състоянието ви.
1. Храни с добавена захар
Приемът на захар може да повлияе на протеините, отговорни за поддържането на здравината на ставите ни.
Това прави ставите по-податливи на артрит.
Снимка: pixabay
Твърде много захар в диетата може също да наруши начина, по който тялото ни използва инсулин – хормонът, който регулира нивата на кръвната захар.
Захарта може да причини възпаление, което може да доведе до артрит, наред с други неща.
2.
Твърде много солена храна може да причини артрит.
Снимка: pixabay
Високият прием на сол може да причини възпаление в тялото.
И това може да доведе до артрит, наред с други неща.
3. Зеленчуци от семейство Картофови
Този вид зеленчуци могат да доведат до влошаване на артрита.
Това вероятно се дължи на съединенията, които съдържат.
Те имат неблагоприятен ефект върху пациенти с артрит, чието състояние може да се влоши след консумация на зеленчуци от това семейство.
Снимка: pixabay
Въпреки че тази информация все още не е научно потвърдена, е по-добре да се избягват тези зеленчуци при артрит.
Тази категория включва например домати, картофи, чушки и патладжан.
4. Алкохол
Експертите единодушно са съгласни, че трябва да избягвате консумацията на алкохол, ако имате артрит.
Снимка: pixabay
Това може да причини възпаление в тялото ви, което може да доведе до влошаване на артрита.
Алкохолът може също да причини дехидратация, което може да доведе до скованост и дискомфорт в ставите.
Консумацията на алкохол също може да повлияе негативно на костите.
5. Храни с високо съдържание на пурини
Когато консумирате храни, богати на пурини, тялото ви ги разгражда до пикочна киселина.
Следователно, не бива да консумирате следните храни:
- карантия и някои морски дарове
- червено месо, еленско месо
- някои зеленчуци като спанак, аспержи, карфиол.
Снимка: pixabay
Обикновено тялото отделя излишната пикочна киселина през бъбреците.
Въпреки това, в някои случаи тялото може да отделя прекомерни количества пикочна киселина.
Увеличаването на пикочната киселина може да доведе до отлагане на кристали, които се натрупват в ставите ни, което води до възпаление и болка.
Този вид артрит най-често се нарича подагра.
Това причинява подуване и силна болка.
Снимка: pixabay
Подаграта най-често се появява в големите пръсти на краката.
6. Печено месо
Когато печем месо на скара, се отделят вредни вещества, които могат да се отложат в ставите.
Снимка: pixabay
Това може да се случи и с преработени храни като чипс, бисквитки, различни торти и др.
Консумацията им може да причини усложнения, ако имате артрит.
7. Червено месо
Големи количества червено месо не са част от диетата на здрав човек, тъй като учените за пореден път разкриха неблагоприятните ефекти от прекомерния му прием.
Прекомерната консумация може да доведе до по-висок риск от развитие на ревматоиден артрит.
Количеството червено месо трябва да бъде ограничено в балансираната диета.
Мускулите на свинското, говеждото и овчето месо съдържат много колаген, който очевидно дразни човешката имунна система.
В резултат на това се появяват чести възпаления на ставите.
Естествено лекарство за артрит
Ако страдате от болки в ставите, разширени вени, артрит или ревматизъм, не забравяйте да опитате това природно лечение.
Не ви трябват нищо повече от 3 съставки от кухнята, които са изключително ефективни при този вид болка.
Не се колебайте, нямате какво да губите!
Нуждаем се от:
- 2 супени лъжици карамфил
- 3 скилидки чесън
- зехтин или разтопена свинска мас
Процедура:
Сложете карамфила в кафемелачка.
Снимка: pixabay
Смила се на прах.
Почистваме чесъна.
След това го притискаме към смления карамфил, който сме изсипали в буркан за сладко.
Сега залейте съдържанието на буркана със зехтин, така че и двете съставки да са потопени.
Снимка: pixabay
Разбъркайте сместа, за да се получи хомогенна смес, и сварете водна баня.
Поставете кухненска кърпа на дъното на тенджерата.
И наливаме вода.
Вътре слагаме буркана със смес от билково масло.
Включете котлона и изчакайте водата да заври.
След това варете 30 минути и разбъркайте добре.
Оставете да се охлади за един час.
След това прецедете маслото през гъста цедка, покрита например с марля.
Поставете буркана със сместа на тъмно и хладно място.
И оставете да престои 10 дни.
Снимка: pixabay
След това използвайте маслото според нуждите и го нанасяйте върху болки в ставите или разширени вени.
След нанасяне на маслото, масажирайте в продължение на 5 минути и увийте ставите със стреч фолио.
Накрая го увийте в дебела кърпа или шал, за да поддържате засегнатата област топла.
Най-добре е това масло да се прилага през нощта.
На сутринта измийте с топла вода и повтаряйте този компрес, докато болката отшуми.
Карамфилът е много ефективен при болки в ставите.
Желаем ви добро здраве!