Страхотен начин за определяне готовността на месото

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Позитивни мисли
Страхотен начин за определяне готовността на месото
6984
Страхотен начин за определяне готовността на месото

За да постигнете възможно най-добро качество и здравословно сготвено месо, необходимо е правилно да определите времето за приготвянето му. Трудностите идват оттам, че за различните видове месо е нужно различно време на топлинна обработка. Поради тази причена, предлагаме следния метод, който ще улесни даже начинаещи готвачи.

Във всеки случай, добре е да знаете, че колкото по-малко термична обработка преминава месото, толкова по-малко количество "лош" холестерол и други вредни съставки съдържа.

  • Сурово или почти сурово месо - получава се след съвсем кратко термично обработване от външната страна, а отвътре е остава само затоплено. Меко е на допир, така, както частта от дланта, между палеца и показалеца, когато са в спокойно състояние.

  • Запечатване на месото - обработва се термично, обикновено на тиган, от всички външни страни до промяна на цвета на месото. Отвътре остава сурово, но добре загрято. На допир е като мускула между палеца и показалеца, когато се притиснат по-силно.

  • Алангле - обработено термично до положение, в което няма сурова кръв. Отвън изглежда почти готово, но при разрязване, тече тъмнорозов сок. Ще го познаете по това, че на пипане е като мускула между средния пръст и палеца, когато са притиснати.

Средно готово месо - след разрязване, отвътре потича бледорозов сок. На допир наподобява мускула между палеца и безименния пръст.

Добре изпечено месо - почти няма сок и е твърдо на пипане, подобно на мускула между малкия пръст и палеца, когато са притиснати един към друг.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft