Рецепти за пролетни супи

вход през zajenata.bg
107591

Супа с коприва и лапад

2 шепи прясна коприва
4-5 листа лапад (спанак, киселец)
50 мл олио
3 стръка пресен лук
2 бр. големи картофи
1 ч.л. червен пипер
сол
1 бр. яйце
200 г кисело мляко
1 с.л. брашно
по 3 стръка магданоз и целина

В мазнината и малко вода се задушават добре измитите и нарязани на ситно зелениши и лук. Добавят се картофите, нарязани на дребни кубчета. Долива се гореща вода. Прибавят се червения пипер и солта. При необходимост се долива още вода и се оставя да къкри до готовност на картофите. Добавят се ситно нарязаните магданоз и целина. Отделно се прави застройка от разбитото яйце, киселото мляко, брашното и малко вода. Застройката се прибавя към супата и се оставя да кипне.

1 2 3 4
5
6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft