Рецепти за пролетни супи

вход през zajenata.bg
107505

Чорба от коприва

3 шепи (500 г) коприва
1 глава (50 г) лук
5 с.л. (50 мл) растително масло
2-3 бр. (150 г) домати
40 г ориз или фиде
1 ч.ч. (200 мл) прясно мляко
1 ч.л. (5 г) червен пипер
сол
магданоз

В мазнината се задушава нарязаният на ситно лук. Прибавят се червеният пипер и настърганите на ренде домати. След задушаването на доматите се прибавя копривата, предварително измита и нарязана на ситно. Когато поомекне копривата, сместа се посолява, залива се с 5 ч.ч. топла вода и се кипва. Прибавя се оризът и се вари до готовност. Готовата чорба се подправя с топлото мляко, поръсва със ситно нарязания магданоз и се поднася.

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft