Какво да сготвя набързо от понеделник до петък

вход през zajenata.bg
210932

Суфле с кашкавал

150 г кашкавал

галета

8 яйца

60 гр масло

брашно

сол

Настъргваме 150 г кашкавал. Намазваме с мазнина 4 форми за суфле и ги посипваме с галета. Отделяме жълтъците от 8 яйца. Кипваме 200 мл вода с щипка сол и 60 г краве масло. Добавяме 70 г брашно и добре разбъркваме. Сваляме тенджерката от огъня. Добавяме в тестото 1 жълтък. Оставяме масата малко да изстине. Разбиваме белтъците много добре на пяна с 1 щипка сол. Смесваме охладеното тесто с останалите жълтъци. Добавяме малко от разбитите белтъци и 75 г настърган кашкавал. Смесваме с останалите белтъци. Напълваме формичките с тестото. Посипваме отгоре 75 г кашкавал. Правим в тестото на 2 см от краищата нарези, за да може кората да се разпука. Печем суфлето 40 мин при температура 180 г без да отваряме вратата на фурната.

1 2 3 4
5
6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft