Искате ли да опитате тиквички, които са по-вкусни от пържола и шницел?
Опитайте се да го направите по тази рецепта и няма да можете да оставите чинията!
Можете да приготвите идеалния летен обяд само за няколко минути и той определено ще бъде приятно допълнение към арсенала ви с рецепти.
Опитайте тези Шницели от тиквички с кашкавал и споделете с нас дали са ви харесали! Ето необходимите продукти:
Шницели от тиквички с кашкавал
Продукти:
- 2-3 тиквички
- сол
- черен пипер
- галета 100 г
- обикновено брашно 60 г
- 4 яйца
- сол
- Черен пипер
- сладък червен пипер
- италиански билки
- 125 г кашкавал
- олио
Сос:
- 1 супена лъжица майонеза
- 2 супени лъжици обикновено кисело мляко
- 1 скилидка чесън
- Ситно нарязан копър
Приготвяне:
Измийте и подсушете тиквичките.
Нарежете по дължина на ленти.
Начукайте ги на работната повърхност с чук за месо.
Снимка: YouTube
Сложете начуканите резени тиквички в купа.
Подправете със сол и черен пипер, разбъркайте добре и оставете да се маринова за 10 минути.
Снимка: YouTube
Междувременно пригответе сместа за панировката.
В чиния смесете брашното с галетата.
В отделна купа разбийте яйцата.
Снимка: YouTube
Добавете сол, черен пипер и червен пипер.
Разбъркайте.
Добавете настъргания кашкавал към яйчената смес.
Снимка: YouTube
Първо, оваляйте резените тиквички в сместа от галета и брашно.
Снимка: YouTube
След това в сместа от яйца и кашкавал.
Снимка: YouTube
Запържете тиквичките в олио до златисто кафяво от двете страни.
Снимка: YouTube
Пържете около 5-7 минути.
Снимка: YouTube
Сервирайте тиквичките с обикновен сос от кисело мляко и майонеза.
За соса смесете майонезата, киселото мляко и счуканата скилидка чесън в купа.
Можем да подправите със сол и черен пипер.
Снимка: YouTube
Пожелаваме ви добър апетит! :-)
Снимка: YouTube