Този селски пай ми скри шапката, колежката го беше приготвила за рождения си ден, е не бях яла досега такава вкусотия

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Този селски пай ми скри шапката, колежката го беше приготвила за рождения си ден, е не бях яла досега такава вкусотия
Този селски пай ми скри шапката, колежката го беше приготвила за рождения си ден, е не бях яла...
612603
Този селски пай ми скри шапката, колежката го беше приготвила за рождения си ден, е не бях яла досега такава вкусотия
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

За феновете на печените ябълки : италиански селски пай !

Може би няма хора на планетата, които да не обичат сладкиши с ябълки . Плодовият им аромат изпълва целия дом, а мекият вкус разтапя сърцето и на най-капризния вкус.

Зарадвайте семейството си с тази италианска рецепта за пай с ябълки!

 

Съставки:

Пшенично брашно – 180 грама

Ябълки – 4 броя

Яйчени жълтъци – 2 броя

Захар – 140 грама

Масло – 50 грама

Мляко – 125 мл

Бакпулвер – 4 грама

1 щипка сол.

 

Начин на приготвяне:

Смесете жълтъците със захарта (отделете 3 супени лъжици), докато захарта се разтвори и масата не побелее.

Разтопете маслото в микровълновата и добавете половината от него в сместа с яйцата, добавете млякото и разбъркайте. Добавете щипка сол, пресятото брашно и бакпулвера. Смесете всичко до гладка смес.

Покрийте форма за печене с хартия за печене и изсипете тестото.

Обелете ябълките и ги нарежете на филийки. Подредете ябълките в тестото, в произволен ред. Полейте с останалото масло (25 грама) и поръсете с предварително отделената захар.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на около 30-35 минути.

Приятен апетит!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft