Торта с праскови и домашен ванилов крем - вкусът на лятото в една хапка!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Торта с праскови и домашен ванилов крем - вкусът на лятото в една хапка!
Торта с праскови и домашен ванилов крем - вкусът на лятото в една хапка!
839
Източник: За Жената
Торта с праскови и домашен ванилов крем - вкусът на лятото в една хапка!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Прасковите са сред най-сочните и ароматни дарове на лятото. Нямаме търпение да узреят, за да ги похапваме с апетит, да ги слагаме в различни десерти и сладкиши или да ги приготвяме като компот или сладко.

Днес ви предлагаме една рецепта за изключителна Лятна торта с праскови и домашен ванилов крем , която ще погъделичка всичките ви сетива и ще ви накара да се почувствате на седмото небе! Съставките са прости, приготвянето - лесно, трябва да имате само мъничко търпение! Ето необходимите продукти:

Лятна торта с праскови и домашен ванилов крем

Продукти:

За блата:

  • 175 г обикновено брашно 
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер
  • 150 г захар 
  • 150 г омекнало масло 
  • 3 яйца
  • 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
  • 60 мл мляко 
  • Праскови, нарязани на филийки

За домашния крем:

  • 2 яйчни жълтъка
  • 50 г захар 
  • 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
  • Нишесте - 50 г
  • 360 мл прясно мляко 

Приготвяне:

Съвет:

Ако използвате пресни праскови, изберете узрели и сочни, а ако желаете, можете да ги карамелизирате за кратко в тиган за по-пълен вкус.

Приготвяне:

Смесете всички съставки за крема в тенджера. Гответе на среден огън, като бъркате непрекъснато, докато се сгъсти (1-2 минути от завирането).

яйчен крем

Снимка: YouTube

Свалете от котлона, изсипете в купа, покрийте със стреч фолио и оставете да се охлади.

крем под фолио

Снимка: YouTube

В голяма купа смесете брашното, бакпулвера и захарта.

съставки блат

Снимка: YouTube

Добавете омекналото масло, яйцата, млякото и ванилията. Разбъркайте всичко заедно (около 1 минута), докато получите гладка смес.

разбиване смес

Снимка: YouTube

гладък крем

Снимка: YouTube

Изсипете половината от сместа в намазнената форма.

тесто за блата

Снимка: YouTube

Печете в предварително загрята фурна на 175°C за около 10-12 минути. Извадете блата, подредете резенчетата праскови върху него.

праскови върху блата

Снимка: YouTube

Залейте ги с предварително приготвения крем, като запълните всички празнини.

крем върху праскови

Снимка: YouTube

Изсипете останалата кексова смес върху крема.

тесто върху крема

Снимка: YouTube

Върнете във фурната и печете още 25–30 минути на същата температура. Оставете тортата да се охлади и поръсете с пудра захар по желание.

сладкиш от фурната

Снимка: YouTube

парчета сладкиш

Снимка: YouTube

Нарежете готовия сладкиш на квадратни парчета и поднесете охладен, може и с топка сладолед!

торта с праскови

Снимка: YouTube

парче торта с праскови

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

отхапано парче

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft