Торта с тулумбички Да си оближеш пръстите

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Торта с тулумбички Да си оближеш пръстите
Торта с тулумбички Да си оближеш пръстите
admin
Добавена от: admin
13494
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

160 гр. масло (150 гр. за тестото и 1 ч.л. за глазурата)
1/2 ч.л. сол
1,5 ч.ч. брашно
1,5 ч.ч. прясно мляко
4-5 яйца
400 гр. сметана (25% масленост)
500 гр. сгъстено кондензирано мляко (варено в тенджера с вода)
150 гр. орехи (или други ядки за украса)
50 гр. шоколад за глазурата
1 ч.л. сметана за глазурата

Първо пригответе пареното тесто. Налейте млякото в тенджера, добавете солта и настърганото масло. Оставете да заври, след което прибавете наведнъж цялото брашно и започнете да бъркате с дървена лъжица. Варете на слаб огън при постоянно разбъркване.


Когато тестото се оформи на топка, която лесно се отделя от краищата на тенджерата, отстранете тенджерата от котлона. Оставете тестото да се охлади.


Прибавете едно по едно яйцата и разбърквайте старателно след всяко, докато се поеме напълно от тестото. 
В резултат трябва да се получи доста меко (не гъсто, но не и много течно тесто). Ако тестото е много гъсто, ще бъде трудно да се шприцова, а ако е прекалено рядко, ще се разлее по време на печенето.


Можете просто да оформите тулумбички с чаена лъжичка или да ги шприцовате върху хартия за  печене с шприц с малък накрайник (по-удобно е). Просто изсипете сместа в шприца, натиснете буталото и отрежете с ножица (потопена във вода) малки тулумбички на разстояние. Тестото при печене увеличава значително обема си. 


Печете на 180-200 градуса (първите 20 минути не отваряйте вратата на фурната, или тестото ще спадне) докато станат готови. 
Оставете ги да се изпекат хубаво.


Пригответе крема: смесете и разбъркайте кондензираното мляко и сметаната.
Кремът е готов!


Объркайте леко в крема тулумбичките.


За глазурата разтопете шоколада, маслото и сметаната на водна баня или в микровълнова фурна до хомогенност. Загрявайте много внимателно шоколадовата смес. Трябва да получите хомогенна течна шоколадова маса.


Асемблирайте тортата: просто оформете карамелената маса с тулумбичките в желаната форма (кръг, квадрат, елипса) и загладете добре отвсякъде. 
Украсете с шоколадовата глазура, ядки или по желание. 


 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft