Сините сливи принадлежат към предколедния и коледния сезон.
Освен че са вкусни, изследвания в Университета на щата Флорида показват, че сините сливи , а не млякото или млечните продукти, могат да обърнат изтъняването на костите .
Изследването е тествано върху жени в менопауза и резултатите са ясни.
Жените, които консумирали по 100 г сини сливи дневно в продължение на 11 месеца, имали значително повече костна маса от тези, които консумирали други продукти.

Снимка: pixabay
Д-р Бахраму Арджманди дори заяви, че ефектите на сините сливи върху костите не са сравними с тези на други плодове или често достъпни храни.
В допълнение към костите, консумацията на сливи води и до по-добро храносмилане, загуба на тегло и по-ниски нива на холестерол.
Сливи = здрави кости
.jpg)
Снимка: pixabay
Най-важното е, че веществата, съдържащи се в сливите, достигат до имунната система в рамките на 30 минути и следователно могат да я укрепят повече от всякакви изкуствени витамини или биостимуланти .
Полифенолите достигат и до костните тъкани и действат като защита не само срещу износване, но и срещу възпалителни заболявания на ставите и костите.
Какво могат да направят сините сливи?
- борят се със запека, грижат се за чревното здраве,
- те намаляват холестерола в кръвта,
- разтваряне на излишната мастна тъкан, прочистване на тялото,

Снимка: pixabay
Багрилото, което сливите съдържат, е пет пъти по-силно от бета-каротина, петдесет пъти по-ефективно от витамин Е и съдържа десет пъти повече витамин С от лимона.
- възстановява чернодробните клетки,
- те са полезни за здравето на бъбреците,
- те се борят срещу недохранването,
- подобряване на паметта,
- превенция на диабет,
- ускорява заздравяването на рани.

Снимка: pixabay
Казвали са, че когато едно сливово дърво дава плод, това е знак за Божията благосклонност и дар здраве за цялото семейство. Хората са ценели плодовете и са ги съхранявали грижливо през цялата година.














