Шаран за Никулден рецепти

вход през zajenata.bg
163898

Шаран плакия

1 (1,5 до 2кг) едър шаран
6-7 големи хубаво узрели домата
или 1,3 кг от консерва
3 глави кромид лук
1 глава чесън
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. черен пипер

1/2 ч. л. червен лют
или 1 люта чушка, срязана
1/2 ч. л. сух риган
1 връзка магданоз
2 с. л. мед или захар
1 лимон
сол на вкус
Приготвяне:

ШАРАН

• Шарана се чисти през гърба - не през корема - разрязва се по гръбнака и се изваждат вътрешностите от там.
• Така се отваря повече място за пълнежа.
• Осолява се и се оставя за един час.

ПЛЪНКА

• Обелените домати се нарязват/или настъргват и задушават с едро нарязан лук, пресованият чесън, меда и сока на лимона и всички подправки без дафиновия лист до омекване (без мазнина!!!).
• Накрая се прибавя ситно нарязания магданоз.

• Сместа се разделя на две части.
• Едната половина от сместа се разпределя в тавата.
• С другата половина се пълни шарана.
• Рибата се покрива с кръгчета домат.
• Пече се във фурна на 220 С за около 1 час.
• Вади се и по желание се махат кръгчетата домат.
• Шарана се обръща с помощта на лопатки, за да се изпече от другата страна, като отгоре се покрива с тънки парчета от останалия лимон, кръгчета лук или домат. В доматения сос се поставя дафиновите листа.
• Пече се още 30-40 минути, до изпаряване на течността от доматите - да остане на мазнина, при нужда се включва фурната само на долно печене.
 

1 2 3 4
5
6 7 8 9 10
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft