Рецепти за сладкиши с ябълки

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Ябълков сладкиш с канела и мед
237123

Ябълков сладкиш с канела и мед

Продукти:
2 яйца
2-2 и 1/2 чаени чаши брашно

1 чаена чаша захар
2 супени лъжици мед
1 чаена чаша прясно мляко
2/3 чаена чаша олио
1 пакетче бакпулвер
1 супена лъжица канела
1 пакетче ванилия

За ябълковото покритие:
3-4 ябълки (според размера им)
1/2 пакетче масло
4 супени лъжици мед
2 супени лъжици захар
1 чаена лъжичка канела
сокът от 1/3 лимон (за поръсване на ябълките)
1/2 чаена чаша хрупкаво мюсли (по желание)

Приготвяне:
Обелваме и почистваме ябълките. Нарязваме ги на филийки с дебелина 3-4 мм и ги поръсваме с лимоновия сок. Разтопяваме маслото в подходящ съд, прибавяме меда и захарта. Когато захарта се разтопи, добавяме ябълките. Варим сместа около 15 минути, като от време на време я разбъркваме и внимаваме да не раздробим ябълковите парченца.

Успоредно приготвяме тестото за сладкиша. С помощта на миксер разбиваме яйцата със захарта, до побеляване. Пресяваме брашното и го слагаме при бакпулвера и ванилията. Последователно прибавяме към сместа прясното мляко, брашното и олиото. Разбиваме ги, докато получим еднородна консистенция. Накрая изсипваме меда, канелата и разбъркваме добре.

Леко намасляваме страните на подходяща за печене форма. Изсипваме на дъното сместа, в която бяха ябълките. Поръсваме я с мюсли, подреждаме част от ябълките така, че хубаво да покрият дъното. Покриваме ги с половината от кексовата смес, нареждаме останалите ябълки и отново ги запечатваме със сместа. Печем десерта в предварително загрята на 180 градуса фурна около 1 час.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft