Яж ден и нощ и отслабвай - килограмите се топят като масло! Засищаш се от едно парче:

вход през zajenata.bg
За Жената
Диети
Яж ден и нощ и отслабвай - килограмите се топят като масло! Засищаш се от едно парче:
102052
Яж ден и нощ и отслабвай - килограмите се топят като масло! Засищаш се от едно парче:

Нашата читателка Валентина сподели с нас няколко много вкусни рецепти за диетични ястия.

Всички тези ястия са бързи, лесни и много прости за приготвяне, а това, което ги прави специални е, че с тях не чувствате глад, а и отслабвате. Тя споделя, че спазва тази диета от 2 месеца и за този период е отслабнала със 17 кг.

„Вече съм на тази диета от 2 месеца. Отслабнах с повече от 17 кг. „Не мисля, че спазвам строга диета, просто сменям диетата си“, казва Валентина, която получава много комплименти, че е значително по-слаба.

Тя посочи, че има няколко рецепти, които често приготвя за тази диета и този диетичен протеинов хляб е една от тях. Страхотно за тези, които са алергични към глутен или са на кето диета. Ето какво ви трябва, за да си приготвите и вие Диетичен хляб без брашно и глутен:

Диетичен хляб без глутен

Продукти: 

  • 2 супени лъжици семена от чиа
  • 4 супени лъжици овесени ядки
  • 100 мл вряла вода
  • 250 г белтък (1 белтък тежи средно 25-30 г)
  • 1 равна чаена лъжичка сол
  • 100 г смляно ленено семе

За поръсване отгоре:

  • сусам
  • ленено семе
  • овесени ядки

Приготвяне: 

Лененото семе и овесените люспи се изсипват в дълбока купа, разбъркват се, след което се заливат с половин чаша вряла вода. Така разбъркани се оставят да престоят половин час, докато набъбнат и омекнат. През това време премерете белтъците.

овесени ядки

При едно средно голямо яйце белтъкът тежи приблизително 25 g, а при по-големите яйца - 30 g. В зависимост от големината им ще ви трябват приблизително 7-10 яйца, но е най-добре да ги претеглите, тъй като за тази рецепта ви трябват 250 г белтък.

белтъци в купа

Изсипете ги в по-дълбока купа, добавете една равна малка лъжичка сол, след което ги разбийте на пяна за 6-8 минути или колкото е необходимо да стане твърд сняг (в зависимост от капацитета на миксера).

След това добавете 100 г смляно ленено семе, както и набъбналите семена чиа, смесени с овесени ядки (трябва да са поели напълно течността). Разбъркайте бавно с лъжица или кухненска шпатула, докато съставките станат гладки.

смес за хляб

смес протеинов хляб

Сместа все още трябва да остане пенлива и въздушна, за да стане мек хлябът. Подгответе си малка тавичка или формичка (моята е 15х20 см), намаслете малко дъното и стените и я постелете с хартия за печене. Можете да използвате и по-тясна, за да получите по-висок хляб.

забъркване хляб

протеинова смес

Изсипете цялата смес в тавата, разстелете я равномерно, за да няма луфтове и заравнете. Включете фурната да се загрее на 180 градуса. Отгоре се поръсват овесени ядки, сусам и ленени семена. Преминете отгоре с шпатула, за да залепите семките.

протеинов хляб в тава

Сложете да се пече в силно загрята фурна, около 30-35 минути в зависимост от съда, който сте избрали (дебелината на хляба). След това изключете фурната и оставете хляба да престои вътре още 15-20 минути.

изпечен протеинов хляб

Извадете върху решетка да се охлади, след което сервирайте.

протеинов диетичен хляб

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft