Лесни рецепти за огретен

вход през zajenata.bg
403300

Огретен с карфиол

1 глава карфиол /700-800 г/
200 г кашкавал
2-3 филии сух хляб
сол на вкус

За заливката

50 г масло
2-3 с.л. брашно
400 мл прясно мляко
1 ч.л. сушен копър
2 жълтъка
1 скилидка чесън
сол на вкус

1. Сваряваме розичките карфиол в подсолена вода за 8-10 мин.
  2. Смесваме разтопеното масло с брашното.
  3. След като се запържи, оттегляме от котлона, изчакваме около 30 сек., наливаме студеното прясно мляко.
  4. Връщаме на котлона, разбъркваме, подправяме със сол, копър и нарязания на ситно чесън. Накрая добавяме жълтъците.
  5. В съд за печене нареждаме розичките сварен карфиол, поръсваме с кашкавала и заливаме със соса.
  6. Накрая поръсваме със смлените хлебни трохи. Печем около 15 мин. в предварително загрята фурна при температура от 180 градуса.

1 2 3 4 5
6
7 8 9
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft