Лесни рецепти за огретен

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Огретен с домати и маслини
403300

Огретен с домати и маслини

картофи - 1.5 кг

домати - 3 броя средни
маслини - около 100 г
сирене - 300 - 400 г
олио
ЗА ЗАЛИВКАТА
яйца - 2 - 3 броя
прясно мляко - 800 мл
кисело мляко - 1/2 кофичка
сода - 2 щипки
брашно - 2 - 3 с.л.
ПОДПРАВКИ
сол
бял пипер
индийско орехче
чубрица
къри

Измийте картофите и ги сложете да се сварят във вода с 1 с.л. оцет, но да останат полутвърди. След това ги охладете и ги нарежете на продълговати кръгове. Аз използвах за улеснение накъдрено ренде.

Намаслете тава и подредете ред картофи, поръсете с малко от подправките, натрошено сирене и малкомазнина. Следва втори ред картофи и пак сирене и подправки.

След това подредете ред домати, обезкостени маслини, подправки, сирене и завършете с ред картофи и малко сирене.

Направете бешамелов сос от запърженото в 40-50 мл олио/масло брашно. Разредете го при непрекъснато бъркане с прясното мляко и бъркайте, докато сосът се сгъсти.

Разбийте яйцата с киселото мляко и содата и при непрекъснато бъркане към тях долейте бешамеловия сос.

Залейте подредения огретен с тази смес и сложете да се пече за около половин час в умерено загряна фурна. 

1 2
3
4 5 6 7 8 9
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft