Червена леща рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Турска супа с червена леща
358792

Турска супа с червена леща

1 купичка червена леща
2 картофа
1 глава лук
1 морков
1-2 скилидки чесън
глава целина (по желание)
доматено пюре
Джоджен, риган, босилек, чубрица
червен пипер
брашно
олио

- Лукът, моркова и чесъна се нарязват на ситно, след което се задушават в олиото с малко сол и вода.
- Картофите се настъргват на едро ренде, целината се нарязва на кубчета и всичко се добавя към задушените зеленчуци. Добавя се и измитата леща. Налива се вода, като водата трябва да е малко над зеленчуците. в процеса на варене, ако е необходимо се добавя още до достигане на желаната гъстота.
- Когато всичко е сварено се добавят сухите подправки и размитото в малко вода доматено пюре.
- По желание супата се пасира, като преди това се добавя и червен пипер. Другият начин е към сварената супа да се добави размито в малко вода брашно и червен пипер и да се вари до готовност.

1 2 3 4 5
6
7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft