Адът слезе в Монтанско!

вход през zajenata.bg
За Жената
Новини
Времето Прогноза
Адът слезе в Монтанско!
885
Адът слезе в Монтанско!

Градушка е съсипала ниви и градини в монтанското село Горна Вереница. Ледени късове с големината на лешник са се сипали от небето в продължение на 10 минути, пише "Конкурент".

Всичко в дворовете им е унищожено, съсипани са и нивите с жито и ечемик, обрулени са плодните дървета и лозята, каза кметът Веселка Горанова.

 

Сприята е свлякла пясък и тиня от високите части на селото към центъра. Кметицата  обикаля дворовете на съселяните си, за да добие точна представа за щетите. „Хората плачат. Вече няма и следа от градините им. Градушката е съсипала всичко.”, каза кметът. В предбалканското селце живеят около 110 човека, основно възрастни хора. Всички те са останали без градини, твърди Горанова.

Съседното село Долна Вереница се е спасило от бедствието. Кметът Ивайло Никитиев съобщи, че около 10 ракети са изстреляни и са разбили черните градоносни облаци. Над селото е паднала слаба примесена с дъжд градушка и поражения няма.

Пътуващи по международния път Е 79 твърдят, че по време на бурята малко след 14 часа в понеделник всички автомобили и ТИР-ове са спрели. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft