Ако искате да "чукнете стотака", купете си тези 3 храни - има ги във всеки магазин!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Ако искате да "чукнете стотака", купете си тези 3 храни - има ги във всеки магазин!
3283
Ако искате да "чукнете стотака", купете си тези 3 храни - има ги във всеки магазин!

Годишната конференция на Minken Institute се проведе в Бевърли Хилс и всички искаха да знаят дали можем да доживеем до 100 години. Това беше заглавието на панела, който изпълни залата до краен предел.

Панелистите обсъдиха как може да се помогне на хората да живеят по-здравословен и по-дълъг живот.

Предприемачът Питър Диамандис поясни какво прави за тази цел: вдига тежести, дава приоритет на протеините в диетата си, опитва се да спи поне 8 часа на нощ и приема рапамицин, кверцетин и берберин.

След като чу това, изследователят на Сините зони - частите на света с най-висока концентрация на столетници, Дан Бютнер, се обърна към публиката и каза, че има 3 храни , които са фундаментални за дълголетието .

боб яхния

Фасулът е богат на протеини и потиска желанието за леки закуски

„Ако искате да приемате добавка чрез храната, яжте около 80 зърна черен боб на ден“, казва Бютнер.

Фасулът е изобилна и евтина храна, богата на протеини, която запълва стомаха. Хората, живеещи в много от горещите точки на дълголетието по света, предпочитат боб в почти всяко хранене.

орехови ядки полза

Ядките са полезни за микробиома

Ако не обичате боб, не е нужно да се отчайвате. Бютнер твърди, че хората, които ядат между 15 и 30 ядки на ден, живеят около 3 години по-дълго от хората, които не ядат ядки.

Орехите са любими ядки сред жителите на Лома Линда, Калифорния, които живеят около 10 години по-дълго от останалите американци.

Експертите казват, че яденето на ядки е чудесно за микробиома, тъй като те са с високо съдържание на фибри. Орехите също са с високо съдържание на линолова киселина, полезна за сърцето омега-3 мастна киселина, която не се среща в изобилие в други ядки.

Зехтинът също е научно подкрепена хранителна добавка

Употребата на зехтин не само е свързана с по-добро здраве на сърцето, но също така има доказателства, че може директно да защитава здравето на мозъка чрез намаляване на възпалението и защита на кръвно-мозъчната бариера. Ново, 30-годишно проучване на повече от 90 000 души в Съединените щати установи, че дори само малко зехтин на ден може да намали риска от смърт при хора с деменция с около 28%, дори ако останалата част от диетата им е т много здрав.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft