Ангел успя да стопи 160 кг за 2 години

вход през zajenata.bg
За Жената
Диети
Ангел успя да стопи 160 кг за 2 години
6709
Ангел успя да стопи 160 кг за 2 години

Българин успя да отслабне със 160 килограма за две години. Той се казва Ангел Ангелов и е на 42 г.

По професия е ветеринарен лекар, разказва БТВ.

Най-хубавото на новия ми живот е, че мога да ходя пеша, да се радвам на красотата, на заобикалящата ни среда и да си свободен, да не е някой да трябва постоянно да ти помага в нещо. Ти да си водещият в живота, казва Ангел.

Животът на един човек със свръхтегло е много тежък. Да не говорим това, че самото притеснение – дори да отидеш на някого на гости, хората се чудят къде да те сложат. И ти казват: спокойно, вземи тия два стола, ела, седни нали, всичко е наред, добавя той.

За 42-годишния ветеринарен лекар на пръв поглед обикновените всекидневните дейности били истинско мъчение, а изборът на дрехи – мисия невъзможна. Тези моменти вече са в миналото за д-р Ангелов. Едно обаждане от приятел от студентството променя живота му.

Няма да забравя, преди 3 години, зимата, когато ми се обади Костадин и ме попита колко килограма си. Измерих се тогава на кантара в клиниката, който е до 250 килограма и той не ме хвана. Айде, да, не съм бил 300, но тежах едни 280 килограма, разказва Ангел.

Костадин е доцент Костадин Ангелов, директорът на Александровска болница. Той среща Ангел с 33-годишния хирург д-р Константин Гроздев. Д-р Гроздев е бариатричен хирург – този вид хирургия помага на пациентите със свръхтегло да променят живота си.

Няколко са основните принципи, които участват в добрите резултати и благодарение на тях те се случват – първият е, че се намалява обемът на стомаха – вместимостта е малка, пациентите не могат да се хранят в големи количества. И всъщност основното нещо, което дава операцията е, че освен, че намалява размера на стомаха, променя цялостния метаболизъм на пациента. Пренарежда се гастро-интестиналния тракт – тоест пътят на храната нормално преминава от хранопровода в стомаха, в тънките черва след това и минава през цялата им дължина. Така правим операцията, че този път е променен, с което се намалява усвояването на тези вещества, обясни бариатричният хирург д-р Константин Гроздев.

Вече три години в Клиниката по хирургия на Александровска болница се правят подобен вид операции. Те са помогнали на 50 мъже и жени със свръхтегло. Екипът ни беше допуснат да наблюдава и снима една такава интервенция. Операцията е безкръвна и трае два часа.

Ангел е седмият поред пациент на младия хирург и най-тежкият такъв. Не само заради внушителните си тогава 280 килограма.

Ангел ми е така, доста на сърцето, и доста лично приемам лечението към него. Общо взето към всички свои пациенти се отнасям лично, което може би е грешка и доста, така, укори имам от колегите, от семейство и от приятели, че не бива чак толкова лично и емоционално да приемам нещата, но с него беше доста извънредно, тъй като той е с доста придружаващи заболявания и доста рисков като цяло – на практика, един пациент със свръх свръх затлъстяване, 280 кг., на който никой до този момент не беше успял да помогне, със захарен диабет, високо кръвно. Където той отиваше да търси помощ, навсякъде му казваха, че няма смисъл, че той сам трябва да се справи по някакъв начин. Мерки е вземал, но с частичен успех и е стигнал до това състояние, заяви д-р Гроздев

Операцията била през октомври 2017.

И ето го сега резултатът – вие го виждате и чувството е неописуемо на… как да кажа, помогнал си на човек, на когото друг не е успял да помогне преди това, даже като го казвам това нещо, доста се вълнувам, сподели д-р Гроздев.

Днес животът на Ангел е различен, както му обещава д-р Гроздев още при първата им среща.

Той се изуми от състоянието, до което се бях докарал, след което ми каза, че ако следвам целия план, който той е направил и който е видял как работи, аз ще имам нов живот. Смело мога да кажа, че тогава не му повярвах, мислех, че човек на 40 години, колко по-нов живот може да има, но сега вече 2 години, почти 2 години, откакто започнах програмата – животът е нов. Д-р Гроздев не пренарежда само животи, пренарежда съдби, колкото и смело да звучи това, защото аз станах много по-работоспособен, сега съм подвижен, ходенето за мен вече не е проблем, то е удоволствие, разказа Ангел.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft