Безспорен фаворит тази есен: Домашна апетитка с печени чушки и чесън. Приготвя се бързо, но...
7 Септември 2016
259378
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти:
5-6 килограма печени червени чушки (капия)
1 килограм чорбаджийски чушки
2 глави чесън
800 грама доматено пюре
връзка магданоз
смлян черен пипер на вкус
За маринатата:
2 чаени чаши олио
2 чаени чаши оцет
2 чаени чаши захар (може и по-малко)
4 супени лъжици сол
Начин на приготвяне:
Налейте олиото и оцета в подгодящ голям съд, прибавете захарта и солта. Когато маринатата кипне, в нея изсипете суровите и нарязани чорбаджийски чушки (нарежете ги на парчета с дължина около 1-2 сантиметра).
Нека се пържат 10 минути и тогава сложете печените, обелени и нарязани на ситно червени чушки. След още 10 минути пържене добавете доматеното пюре (изварени домати). Всичко се приготвя още 10-15 минути, като не забравяте да бъркате.
Когато свалите съда от огъня, прибавете обеления и нарязан на ситно чесън, накълцания пресен магданоз и смлян черен пипер на вкус.
Разбъркайте апетитката и разпределете в бурканчета, които стерилизирайте в продължение на 20 минути във вряща вода.
Когато свалите съда от огъня, прибавете обеления и нарязан на ситно чесън, накълцания пресен магданоз и смлян черен пипер на вкус.
Разбъркайте апетитката и разпределете в бурканчета, които стерилизирайте в продължение на 20 минути във вряща вода.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари