Близкият приятел на Боян Петров, Атанас Скатов каза, какво точно се е случило

вход през zajenata.bg
За Жената
Инциденти
Близкият приятел на Боян Петров, Атанас Скатов каза, какво точно се е случило
3892
Близкият приятел на Боян Петров, Атанас Скатов каза, какво точно се е случило

На българския алпинист Атанас Скатов не му се позволява да атакува най-високия връх в света - Еверест, без да бъде придружен от шерп. Причината за това е инцидентът с колегата му Боян Петров, който изчезна на връх Шиша Пангма и въпреки упоритото издирване по земя и въздух не бе намерен.

"Нещо се притесняват да няма втори инцидент, но мисля, че ще се оправя и ще тръгна.

До 2 дни трябва да тръгна, защото от вчера започнаха качванията на Еверест и най-късно до 27-ми може да се качи човек", призна Скатов пред "БНТ".

"Над 7500 метра е зоната на смъртта и когато се движиш сам цял ден из зоната на смъртта е съвсем различно. Просто тръгваш и вървиш, сега се замислих. Иначе на Чо Ойю получих малко измръзване на пръстите на ръцете, което е нормално", разказа алпинистът.

От два дни Скатов има контакт с екипите, които търсеха Боян Петров и твърди, че знае всичко за акцията. Теорията му е, че 45-годишният алпинист е паднал в ледена цепнатина.

"На Шиша Пангма вали много сняг от 2 седмици и върху цепнатината, ако е навалял малко сняг и Боян не е видял. Тези неща стават за секунди", посочи той.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft