Бойко Борисов с ново 20 за маските на открито-Може и да не се носят! Ето условията-Видео

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Бойко Борисов с ново 20 за маските на открито-Може и да не се носят! Ето условията-Видео
2707
Източник: dnes.bg
Бойко Борисов с ново 20 за маските на открито-Може и да не се носят! Ето условията-Видео

Премиерът Бойко Борисов иска в заповедта за носене на маски на открито да бъде описан всеки детайл.Както вече беше обявено, от утре ще влезе в сила заповед на Министерството на здравеопазването за задължително носене на маски и навън.

"Точно и ясно трябва да се обясни на хората, че когато човек върви сам по улицата, кара колелото, разхожда се в парка или е на открити места, където няма струпване, не е необходимо да носи маска. Ако иска – може да го стори, но по негово желание", уточни той на заседанието на правителството днес.
Днес кабинетът обезпечи доставките на лекарствения продукт ремдeсивир, с което осигурява лечението на пациентите ни с COVID-19 до края на март 2021 г.

Премиерът посочи, че болниците са претоварени в момента, пациентите с COVID-19 са все повече, заразява се медицински персонал.

Трябва да мислим и за лекарите, които са на първа линия.

Европа въведе задължителни маски, в сила са извънредни положения, затвориха училища, ресторанти, обекти. Ние искаме на базата на убеждението и със стриктен контрол да запазим живота на медицинския персонал, на всички служители на първа линия в битката с COVID-19 и на всички български граждани, каза той.

Борисов коментира още, че обществата по света са разделени и процентът на тези, които не вярват, че има COVID-19, се увеличава. В същото време бройките на заразените вървят нагоре в цяла Европа. Затова независимо, че са в защита на здравето на хората, всички мерки биват подлагани на съмнение, посочи премиерът.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft