Боцкани печени пиперки за зимата - вкусотия, която няма равна! Простичко и вкусно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Боцкани печени пиперки за зимата - вкусотия, която няма равна! Простичко и вкусно:
Боцкани печени пиперки за зимата - вкусотия, която няма равна! Простичко и вкусно:
3521
Източник: За Жената
Боцкани печени пиперки за зимата - вкусотия, която няма равна! Простичко и вкусно:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Печената и маринована чушка е истинска гастрономическа перла на балканската традиция, която със своята хрупкава текстура и балансиран вкус на киселинност и сладост завладява всяко небце.

Тази проста, но много вкусна рецепта за Боцкани печени пиперки за зимата  не изисква готвене, а резултатът е вкусна зимна салата с чушки, която остава свежа и вкусна в продължение на месеци.

Идеална за придружаване на основни ястия, печено месо или като част от маса с предястия, тази туршия ще добави автентична нотка към вашата трапеза. Ето какво ви е необходимо:

Боцкани печени пиперки за зимата

Продукти:

  • 4 кг червени чушки
  • 0,5 л оцет
  • 250 г захар
  • 100 г сол
  • 1 пакетче фикс за туршии
  • 1 пакетче консервант
  • 100 г чесън (ситно нарязан)
  • 50 г магданоз (ситно нарязан)
  • 200 г моркови (по желание, нарязани на колелца)

Приготвяне:

1.

В голяма купа смесете оцета, захарта, солта, винения оцет и консерванта, докато се разтворят напълно.

2. Измийте внимателно всяка чушка, набодете я на няколко места с вилица или клечка за зъби и след това я потопете в приготвената смес.

3. Подредете чушките в голяма купа и ги притиснете с тежък предмет (камък или буркан с вода), за да ги държите потопени. Оставете ги да престоят 24 часа, за да поемат сместа и да отделят течността.

По желание добавете моркови, нарязани на колелца.

4. След 24 часа подредете чушките в чисти, стерилизирани буркани. Добавете ситно нарязан чесън и магданоз между редовете чушки.

5. Изсипете останалата смес от буркана върху чушките, като се уверите, че течността ги покрива напълно. Затворете плътно бурканите.

6. Съхранявайте бурканите на хладно и тъмно място, за предпочитане в мазе или кухненски шкаф, далеч от източници на топлина.

боцкани червени чушки

Снимка: Pinterest

Съвети за успех:

– Избирайте твърди и здрави чушки, тъй като прекалено меките чушки могат да се разпаднат.

– Поширането на чушките е ключово за равномерното абсорбиране на сместа и запазване на текстурата им.

– По време на престоя проверете дали чушките са напълно потопени в сместа. Ако е необходимо, добавете допълнителна тежест.

– Стерилизирайте бурканите преди употреба във фурна на 100°C или като ги потопите във вряща вода за 20–30 минути, за да осигурите по-дълъг срок на годност.

– За оптимален вкус, оставете зимната тиква да престои поне две седмици преди консумация.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft