Бурак Йозчивит в нов филм, който бие всички рекорди досега

вход през zajenata.bg
За Жената
Звезди
Бурак Йозчивит в нов филм, който бие всички рекорди досега
3612
Източник: 24chasa.bg
Бурак Йозчивит в нов филм, който бие всички рекорди досега

Новият сериал с участието на популярния турски актьор, Бурак Йозчивит се казва “Възраждането на Осман” и е със заявката са бие всички рекорди по гледаемост.

Преди снимките актьо­рите били на 9-месечен военен лагер

Наскоро по турския ATV стартира сериалът “Възраждането на Осман”. Той тръгна с амбицията да счупи всички досегашни рекорди по популярност и гледания на турски поредици.

В социалните мрежи Twitter, Facebook, Instagram и на видео портала YouTube трейлърът на сериала се завъртя на 6 езика (турски, английски, испански, руски, арабски и урду) и набра десетки милиони гледания.

Младата актриса Йозге Торер е екранната партньорка на главния герой.

“Възраждането на Осман” е историческа поредица, базирана на реални събития, свързани със сина на Ертугрул – султан Осман Гази, основателя на Османската империя. Сериалът е продължение на “Ренесанса на Ертугрул”, който в продължение на 5 години привличаше вниманието на зрители и извън границите на южната ни съседка.

Главната роля във “Възраждането на Осман”, както бе обявено още преди година, е поверена на Бурак Йозчивит, който влиза в образа на султан Осман Гази, а негова екранна партньорка е младата актриса Йозге Торер.

Милиони са инвестирани в проекта

Турските медии вече оповестиха, че във “Възраждането на Осман” са инвестирани стотици милиони долари, а творческият и технически екип се състои от 1600 души. Очаква се тази поредица да се превърне в един от водещите проекти не само в Турция, но и в чужбина. Качеството на продукцията се гарантира от великолепни исторически костюми и опитен филмов екип.

Преди да започнат снимките, продуцентът Мехмет Боздаг бе много прецизен в създаването на истински творчески колектив. В продължение на 9 месеца всички актьори заедно овладяваха изкуството на ездата, фехтовката, ръкопашния бой и хореографията. Те тренираха в планини и гори, изградиха временни убежища, заедно намираха вода и приготвяха храна.

Обучението на актьорите се наблюдаваше от опитни турски военни ветерани, а специални части организираха и ръководеха реални бойни учения. Всички участници бяха разделени в две групи, които се биеха помежду си, като едната, водена от Бурак Йозчивит, проникна във вражеска територия, постави другите в засада и превзе техния щаб.

Ученията бяха завършени на тренировъчната площадка, където имаше стрелба с лък. Състезанието беше спечелено от екипа на водещия актьор в сериала. В допълнение към физическата подготовка, актьорите изкараха и теоретичен курс за историческия и социален живот от този период.
103-те шатри, които се използват за снимките, са направени в Туркменистан. 150 занаятчии от град Мерв (древен град в Централна Азия, разположен край днешния Байрамали в Туркменистан – б. а.) са използвали върба, тъй като нейните здрави и леки клони са оптимални за създаване на дървените рамки на шатрите. Материята върху палатките е изработена от козя и овча вълна с помощта на древни станове. При закрепване на конструкциите е използвана камилска кожа. Палатките са покрити с ръчно изработени килими, също направени в Туркменистан специално за проекта.

5 хиляди души участват в масовките

За снимките са възстановени и пет военни лагера, като основният е на племето Кайъ. Освен това, за снимките са изградени четири града, в които има имения, базари, магазини, къщи, площади, джамии, животни. Създадено е изкуствено езеро с ширина 800 метра и дълбочина 1,60 метра.

Общо 40 водещи и 400 поддържащи актьори ще участват в сериала, а в масовките – 5 хиляди души. В епизодите препускат 70 коня, за които на планинско платото е изградена специална ферма. Освен коне, за снимките са докарани стада овце, кози, яребици, змии, мишки, скорпиони… На снимачната площадка има и ветеринарен лекар, който следи за здравето на животните.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft