Бързи рецепти от Жак Пепен

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Бързи рецепти от Жак Пепен
168476

Жак Пепен е роден седмица преди Коледа, на 18 декември 1935-а, във френското градче Бург ан Брес, намиращо се близо до Лион. На 12-годишна възраст зарязва образованието си и започва чиракуване в семейния ресторант "Пеликанът". Няколко години по-късно вече е в Париж и готви за генерал Шарл дьо Гол. През 1959 г. Франция му отеснява и стяга куфарите и тенджерите за Съединените щати, където живее и до днес със съпругата си Глория.

Освен тежката автомобилна катастрофа, която Жак претърпява и след която си взема почивка от печката, има и други неща, които го откъсват от голямата му страст. Обича да рисува - в миналото с маслени бои, сега с акрилни. Признава Пикасо, харесва също импресионистите от родината си - Моне, Мане, Реноар. Освен художничеството той се занимава и със скулптура - гранитът в баните на къщата му е лепен от самия Жак.

Представете си, че сте на крехката възраст от 25 години и внезапно получите предложение да бъдете личният готвач на Джон Фицджералд Кенеди. В Белия дом. На такава оферта не се отказва, бихте казали. "Не" е бил отговорът на Жак Пепен . Обяснението е съвсем просто - позицията не му вдъхвала много доверие и не виждал потенциала в нея. И все пак на 13 май 2010-а той приготвя вечеря за Барак Обама .

Джулия Чайлд нарича Жак в телевизионна изява "най-добрия готвач на Америка". И не е далече от истината. През 1976-а издава бестселъра си "Техниката".

По тази книга всъщност се преподават основите на френската кухня. Човекът, който казва: "Ако имаш основите, техниката в готвенето, единственото нещо, което може да те ограничи, е собственото ти въображение", успява да спечели милиони американци със светкавично приготвените си ястия, които въпреки сложността си изглеждат съвсем във възможностите на зрителите. Ето някои от неговите прословути рецепти:

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft