Водещ имунолог посочи чудесна домашна алтернатива на дефицитните медицински маски:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Водещ имунолог посочи чудесна домашна алтернатива на дефицитните медицински маски:
6626
Източник: blitz.bg
Водещ имунолог посочи чудесна домашна алтернатива на дефицитните медицински маски:

В момента е цяло чудо, ако успеете да се запасите с така необходимите ни медицински маски . Спекулата процъфтява, а на пазара се появиха какви ли не алтернативи, които обаче имат спорен защитен ефект срещу коронавируса.

Ръководителят на Изследователския център за превенция и лечение на вирусни инфекции, имунологът, специалист по инфекциозни заболявания, алерголог Георги Викулов посочи наличните алтернативи на популярната сега медицинска маска.

В някои региони сега има сериозен недостиг на медицински маски в аптечната мрежа. Според руснаците те са се превърнали в истинско спасение от възможна инфекция с коронавирусна инфекция . Тези лични предпазни средства се изкупуват на партиди, което създава недостиг за всички.

Има ли обаче алтернатива на обичайната маска ? Алергологът обясни, че може да се използва марля или медицинска превръзка. Въпреки това, домашно приготвената маска трябва да бъде най-малко четири слоя. 

Освен това, според д-р Викулов, не трябва да се доверявате на спекулации в социалните мрежи, които говорят за необходимостта да се накисват медицинските маски срещу COVID-19 с етерични масла или антисептици. 

Първо, хората могат да имат алергии към някои от тях, и второ, за защита от всеки вирус, включително коронавирус, механичната защита се постига благодарение на големия брой слоеве материал, който защитава носа и устата. 

Дори домашните медицински маски не трябва да се носят повече от два часа, след което трябва да се изхвърлят.

По време на пандемията на коронавирус, очната лигавица също трябва да бъде защитена. Например слънчевите очила или прозрачните такива могат да помогнат.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft