Всяка сутрин внимателно избирах какво ще изям, но нямаше резултат! Престанах да правя тези 3 грешки и реултатите не закъсняха

вход през zajenata.bg
За Жената
Диети
Всяка сутрин внимателно избирах какво ще изям, но нямаше резултат! Престанах да правя тези 3 грешки и реултатите не закъсняха
4614
Всяка сутрин внимателно избирах какво ще изям, но нямаше резултат! Престанах да правя тези 3 грешки и реултатите не закъсняха

Мислех, че умея да направя перфектно балансирана закуска, но моята везна показваше нещо съвсем различно ... И въпреки че всяка сутрин внимателно избирах какво ще изям, не можех да отслабна дори няколко килограма. Както казват специалистите, закуската е един от ключовите фактори за отслабването, никак не можех да разбера защо килограмите просто не вървят надолу. Тогава разбрах, че правя трите най-големи грешки, а и ето какво научих от тях. Престанах да ям овесени ядки, които още от училищните дни бяха мой най-чест избор за закуска.

Те са пълни със захар и въглехидрати, а съдържат минимално количество фибри и протеини. Дори и когато си мислех, че правя добър избор с решението си за пълнозърнести храни, продължавах да греша. Поради това реших да въведа следната промяна - за закуска приемам 13 до 20 грама протеин, най-малко 6 грама фибри и 10 до 15 грама добри мазнини.

Това означава, че изхвърлих ядките и се прехвърлих на смути напитки. Въпреки това, понякога мога да си направя, да речем, овесена каша, която се оставя през нощта - тя ми напомня на ядките, но е далеч по-здравословна. Започнах да слушам тялото си и от всички страни започнаха да ни бомбардират с информацията, че трябва да се закусва веднага щом отворим очи и че не можем да си позволим да пропуснем закуската, а аз вярвах сляпо на всичко това. Винаги хапвах половин час след събуждане, дори когато изобщо не ми беше до ядене, а в 99 процента от случаите и не бях гладна. Всъщност, аз съм убедена, че само защото си наложих този график, вече в 9 часа бях гладна "като вълк" и имах две закуски, а с това и двойно по-голям брой внесени калории. Не е тогава никакво чудо, че не успявах да отслабна.

Сега след събуждане тренирам и не ми идва на ума да закусвам, докато тялото ми не го поиска, а това е обикновено между 9 и 10 ч. 

Притеснявах се за размера на порциите. Голяма грешка беше, че нищо и никога не измервах. Когато хапвах ядки например, взимах най-голямата чиния и я пълнех до върха. Смесвах три вида ядки и добавях стафиди, банани и други подобни неща. На всичко това добавях и мляко с ванилия. Моята закуска обикновено имаше около 600 калории, а сега се грижа да не бъде над 400 и всичко претеглям добре. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft