Върхът на домашната майонеза се прави с цяло яйце - копринено нежна, не толкова тежка и леко пикантна:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Върхът на домашната майонеза се прави с цяло яйце - копринено нежна, не толкова тежка и леко пикантна:
Върхът на домашната майонеза се прави с цяло яйце - копринено нежна, не толкова тежка и леко...
6066
Върхът на домашната майонеза се прави с цяло яйце - копринено нежна, не толкова тежка и леко пикантна:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази рецепта се различава значително от известните рецепти за приготвяне на майонеза . Получава се продукт с много нежна консистенция, не толкова тежък (заради белтъка) и с леко пикантен вкус.

Върхът на домашната майонеза се прави с цяло яйце, а не само с жълтък. Срокът на годност на такава майонеза е 7 дни. Но сме сигурни, че няма да можете да проверите това, тъй като ще свърши много преди да изтече седмица. Ето и рецептата за тази майонеза с цяло яйце :

Майонеза с цяло яйце

Продукти:

1 яйце

150 гр.олио

50 гр.натурален зехтин или слънчогледово масло - 50 грама

1 ч.л.горчица на прах

1/2 ч.л.сол

1 1/2 ч.л.захар

лимонов сок - на вкус

смлян лют пипер - на върха на чаена лъжичка

Приготвяне:

Извадете всички продукти предварително от хладилника. Те трябва да са на стайна температура.

Най-добре е да използвате блендер. Първо сложете в купата яйцето, след това добавете горчицата, солта, залейте със зехтина, добавете лютия пипер. Когато всичко е вътре, започнете да разбивате на най-голяма мощност.

Сега постепенно, без да преставате да биете, изсипете слънчогледовото масло. Това трябва да се направи непрекъснато, докато сместа стане по-въздушна и се сгъсти. Обърнете внимание на факта, че може да се нуждаете от малко по-малко или малко повече от посоченото в рецептата количество мазнина. Всичко зависи от качеството на продукта и силата на вашия блендер.

Сега добавете захар и лимонов сок, и отново разбийте с блендера.

майонеза с цяло яйце

Майонезата трябва да се съхранява в стъклен буркан с плътно затворен капак в хладилника.

Дай твоята оценка:
5 от 2 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft