Гастроентеролог алармира-Тази грешка блокира отслабването и руши здравето ви

вход през zajenata.bg
За Жената
Диети
Гастроентеролог алармира-Тази грешка блокира отслабването и руши здравето ви
3411
Гастроентеролог алармира-Тази грешка блокира отслабването и руши здравето ви

Много хора, които искат да отслабнат, обръщат внимание на това, което ядат, но пропускат много важни детайли. Оказва се, че мъдростта на “не какво, но как” е точно на място. Гастроентерологът обясни каква точно е грешката при хранене, която се допуска от много хора и не позволява да отслабнете.

Гастроентерологът Сергей Вялов обясни защо храненето в движение и също изправено състояние не дава да отслабнете, и като цяло е вредно. Факт е, че тенденцията да се яде забързано, стоящи на крак, или в движение, е много опасна и няма значение какво ядете.

Според Вяулов, в движение, храната лошо се сдъвква, поглъща се бързо и не разполагате с време за правилно храносмилане. В бързането, мозъкът не е в състояние да разбере, че храната се яде, а самата храна не е приготвена, не се дъвче и не се омокря със слюнка. Оказва се следното: бързото хранене в движение изпълва стомаха, застоява се в червата и след това се установява по проблемните зони. Така че не остатъчно ефективно храносмилане забавя процеса на намаляване на теглото.

Това води до нарушаване на абсорбируемостта на хранителните вещества и изместването на чревния микробиом, което води до забавяне на метаболизма. Разбира се, за всяка загуба на тегло не може да се говори. Да, и издува стомаха, като не помага да отслабнете, а не обратното, отбелязва експертът.

Внимателното хранене допринася за по-внимателно насищане, което помага да се избегне глад и да се яде по-малко в бъдеще. Това е една от точките на успешна загуба на тегло, която винаги се изразява от диетолозите. За съжаление много хора забравят за нея.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft