Ген. Мутафчийски със строга забрана

вход през zajenata.bg
За Жената
Ген. Мутафчийски със строга забрана
11371
Ген. Мутафчийски със строга забрана

Заради коронавируса – хиляди студенти могат да изгубят шанса си да заминат през лятото на бригада в Съединените щати. От агенциите, които организират програмата за културен обмен, отрекоха твърденията на началникa на оперативния щаб от вчера сутринта ген.Мутафчийски.

Над 4 000 студенти всяка година се готвят да заминат за бригада в Америка.  "Хиляди студенти не се готвят да пътуват никъде. Това е моят отговор", така ген.-майор Венцислав Мутафчийски отговори на журналистически въпрос на Националния оперативен щаб във ВМА. 

"Поне на този етап информацията, спусната от всичките ни спонсори, е, че бригадите ще се състоят тази година с едно леко изместване във времето, което се получи заради наложена пауза по програмата. Те наложиха една 60-дневна забрана на студенти със статус на визи J1. Следователно 11 май е последната дата, до която те няма да имат право да влязат в страната", обясни мениджърът на "Интеграл" Станимир Найденов, цитиран от bgonair.bg. Аида Буручиян е четвърти курс студентка по журналистика. На първи юни се надява за първи да успее да замине на бригада. 

"Ще работя в Провинстаун евентуално в един магазин за сладки като продавач.Преди два дни получих имейл с примерни въпроси за визовото интервю. Към момента не се провеждат и интервюта за виза в посолството на Америка в България до второ нареждане", разказа Аида. Към момента Аида все още не е резервирала самолетен билет, тъй като все още не е сигурна дали ще се състои бригадата. 

"Притеснявам се за моите познати, които са теглили кредити, за да отидат на бригада. Дано да замина, пък ако не, дано да ни върнат парите. В крайна сметка Америка ще има другата година, така че всички студенти горе главата. Важното е да сме живи и здрави", призова студентката.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft