Две жени родиха тризнаци в софийска болница

вход през zajenata.bg
За Жената
Родители
Бременност
Две жени родиха тризнаци в софийска болница
24973
Две жени родиха тризнаци в софийска болница

Две жени родиха тризнаци в столичната болница "Токуда", като втората тройка бебета се появиха на бял свят след естествено спонтанно зачеване, съобщиха от лечебното заведение.

Шестте бебета, които са момиченца, все още са под наблюдение в неонатологичния интензивен сектор.

Първите тризнаци се родиха след многоплодна инвитро бременност и оперативно раждане в 29-та гестационна седмица. Новородените са с тегло между 700 грама и 1390 грама.

Втората тройка деца се появиха на бял свят след спонтанна бременност, което се случва изключително рядко.

Те са с тегло при раждането по около 1 кг. Състоянието им вече е стабилно, дишат самостоятелно и продължават да наддават на тегло.

Екипът на отделението по Акушерство и гинекология притежава богат опит при проследяване и раждане след рискови бременности, което в колаборация с високоспециализираните умения на специалистите по Неонатология има решаващо значение за добрия изход за майките и бебетата. Двете отделения работят с изключителен професионализъм и отдаденост, особено когато става дума за случаи на тежка бременност, извънредни обстоятелства и раждане на недоносени бебета с екстремно ниско тегло. Отделението по Неонатология притежава най-високото трето ниво на компетентност и е едно от малкото в страната, които осигуряват цялостна медицинска грижа за недоносени и рискови бебета.

За 6-те момиченца екипът на д-р Масларска полага няколкоседмични денонощни грижи с всички специализирани средства. Те ще останат под наблюдение, докато достигнат необходимото препоръчително тегло за своята възраст.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft