Джена с откровени думи за свекър си

вход през zajenata.bg
За Жената
Звезди
Джена с откровени думи за свекър си
14258
Джена с откровени думи за свекър си

Джена и орк. Канарите представиха нов прочит на емблематични мелодии, създадени от Атанас Стоев, които той любезно предоставя на снаха си.  “Замръкнала е хубава Яна/Кучета лаят“, “Снощи си минах / Лиляно, моме хубава“ и китката “Канарски хитове“, включваща заглавията “У Недини равни двори”, “Слънцето трепти, захожда”, “Калина болна легнала” и “Петър, Румяна думаше” ще намерят място във втория фолклорен албум на Джена и орк.

“Канарите“, върху който музикантите в момента работят.

“Канарската музика заема голяма част от моя живот. Откакто се помня, слушам песните на орк. “Канарите“ и дойде един ден, в който се гордея и се радвам, че Надя и Атанас Стоеви ми позволиха да изпълня всички тези песни на оркестъра. Има нещо много специфично за музиката на “Канарите“ – и това е, казано на музикантски език, мажорното звучене. Атанас Стоев въвежда този стил, защото допреди това звучат повече минорни песни. Те са малко по-меланхолични, тъжни, докато музиката на “Канарите“ е свързана с много весели и позитивни тонове“ – казва фолк звездата.

„За мен беше удоволствие да изпея едни от най-обичаните песни на оркестъра.Оказа се сложна задача това да представя подобаващо песни, които цяла България обича и без които не минава празник. Постарах се да ви разкажа накратко техните истории, като споделя музата вдъхновител на моя свекър Атанас Стоев. Над 40 години неговите песни се пеят и едва ли има някой, който не е чувал и пял любимата “Петър,Румяна думаше”! – обяснява изпълнителката.

Всички песни от новата фолклорна програма са й любими и изпълнява с много емоция. Вярва, че публиката е харесала нейните интерпретации, а за по-любопитните разказва интересната история, която стои зад всяка една от тези мелодии в предаването “Гласовете на България“.

“Както знаете, аз съм завършила Националното училище за фолклорни изкуства в Котел. Народната музика и българският фолклор са част от моята душа. Много обичам песните, обичам и да създавам музика, текстове, но сега е много интересно да наблюдавам как твори моят свекър – Атанас Стоев, защото той е много интересен творец. Имаме доста нови идеи , сред които е този предстоящ втори албум, който нямам търпение да ви представим скоро“ – споделя още тя.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft