Как да си направим домашни био-таблетки за съдомиялна - излизат под 10 стотинки бройката, а измиват и полират перфектно!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Как да си направим домашни био-таблетки за съдомиялна - излизат под 10 стотинки бройката, а измиват и полират перфектно!
2321
Как да си направим домашни био-таблетки за съдомиялна - излизат под 10 стотинки бройката, а измиват и полират перфектно!

Здравейте! В тази статия искам да ви кажа как сама си правя  таблетки за съдомиялната машинаДомашните таблетки старателно измиват съдовете от мазнини и други замърсители. Те са лесни за правене и освен това са по-евтини от закупените в магазина. Защо да плащате много, когато можете да направите същите таблетки за съдомиялна у дома?

таблетки за съдомиялна

Първо трябва да съберете списък с необходимите съставки. Всичко, от което се нуждаете, лесно ще намерите у дома или може да купите в обикновен магазин. Една от причините, поради които започнах да си правя сама  таблетки за миене на съдове , е, че продаваните в магазините често не могат да се отмият добре от съдовете при изплакване. Освен това миризмата на препарат често пъти остава върху съдовете след измиване. И така, за да си направите домашни таблетки за съдомиялна , се нуждаете от:

СЪСТАВКИ

  • 2 чаши сода бикарбонат
  • чаша сол
  • половин чаша лимонена киселина (лимонтузу)
  • 0,5 ч.л. 9% оцет
  • форма за замразяване на лед

домашни таблетки съдомиялна

Поставете две чаши сода в подходящ съд. Обикновена сода за хляб (натриев бикарбонат) ще свърши работа. След това добавете половин чаша лимонена киселина (лимонтузу). Също така добавете чаша годна за консумация сол в контейнера и разбъркайте съставките старателно.

смес почистване съдомиялна

Сега трябва да добавите половин чаена лъжичка 9% оцет към сместа. Трябва да внимавате с оцета, за да не прекалите. В противен случай таблетките ще се разпаднат и ще се превърнат в прах. Между другото, оцетът може да бъде заменен с обикновена вода, но трябва да спазвате необходимите пропорции. Смесете съставките отново и се уверете, че няма бучки. Ето как да проверите дали сместа е готова: стиснете малко в ръката си - сместа трябва да се събере на бучка.

таблетки за съдомиялна със сода

Следващата стъпка е да разпределите сместа във форма за замразяване на лед. Внимателно напълнете клетките и ги уплътнете старателно. След това трябва извадете готовите кубчета и да ги поставите на равна, суха повърхност. Сега таблетките трябва да изсъхнат: трябва да се оставят около един ден.

таблетки съдомиялна

таблетки миялна машина

След като изсъхнат, таблетките за миене на съдове са готови за употреба. Използвйте ги както обикновените таблетки. Поставете ги в съдомиялната машина и включете цикъла на измиване, който най-често ползвате.

Ако сте сложили оцет, вместо вода за уста, той хубаво ще отмие замърсяванията, дори отлаганията по самата миялна машина.

рецепта таблетки за съдомиялна

Опитайте и споделете с нас дали сте доволни!

Дай твоята оценка:
3 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft