Доц. Мангъров-Случаите с коронавирус в България са хиляди, а починалите

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Доц. Мангъров-Случаите с коронавирус в България са хиляди, а починалите
12027
Доц. Мангъров-Случаите с коронавирус в България са хиляди, а починалите

Действителният брой на заразени с десет пъти повече от обявените 338. Ако не сме наясно какво точно се случва, как ще го го контролираме.

Не може да управляваш процес, който не изследваш.

Това сподели доц. Атанас Мангъров, член на медицинския съвет към правителството за справяне с кризата с коронавируса, инфекционист и застъпник на тезата, че трябва да има разширен скрининг на населението. „Ако тестът покаже, че сте заразен, ще си стоите вкъщи. Хората около вас, ако са заразени, също ще са вкъщи. Така много по-целенасочено ще се определят хората, които се нуждаят от строга изолация

. Масовото затваряне е хубаво, правим над максималното на това, което може да се направи, но ако действаме целенасочено, ще имаме много по-добри резултати“, каза Мангъров пред БНР. Доцентът подчерта, че хора от всички възрасти могат да се разболеят:

„Известно е, че нашето население е много болно и хора в млада възраст имат куп съпътстващи заболявания, което увеличава риска при заразяване с коронавирус нещата да тръгнат накриво“.

Според инфекциониста може да се очаква, че върхът на епидемията у нас ще бъде в края на април и началото на май. Проф. Кантарджиев: Пикът на коронавируса ще е по Великден „Действителната смъртност е много малка, защото определената между 2 и 4%, е определена въз основа на изследвани и доказани случаи. При това заболяване има огромно число неизследвани случаи, които са протекли безсимптомно.

Ако те се вземат предвид, се оказва, че смъртността е много по-малка… Реалната смъртност у нас може да се прогнозира, че ще бъде между 100-200 души, което се случва всяка години при грипна епидемия“, обясни епидемиологът.

Дай твоята оценка:
1 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft