За Жената
                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Рецепти за готвене
                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Десерти
                                                                                                                                                                                    
                                                                                                                
                        Друго си е френското - даже това най-обикновеното кексче е божествено нежно и пухкаво! Записвам рецептата!
                                                                                                                                    Друго си е френското - даже това най-обикновеното кексче е божествено нежно и пухкаво! Записвам...
    
    
    
                
            
                20 Октомври 2016
            
            
            206792
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                
                                
                            
                        
                        Десерти
                        
                            Друго си е френското - даже това най-обикновеното кексче е божествено нежно и пухкаво! Записвам рецептата!
                    свързани рецепти
                        Мойте Рецепти
Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    1 кг фина безсолна извара
75 гр. царевично брашно
4 яйца
125 гр. масло
225 гр. захар
1 с.л. ванилена захар
3-4 с.л. лимонов сок
2-3 ч.л. настъргана лимонова кора
1 пак. бакпулвер
4 ч.л. царевично нишесте
Сладкишите с извара - винаги са много вкусни. Но рецептата за класическия френски чийзкейк, показана по-долу, притежава особена нежност. Този десерт се топи в устата!
Приготвяне:
- Разбийте маслото със захарта, ванилената захар, лимоновия сок и кора, докато сместа стане гладка. Добавете жълтъците.
 - Смесете гриса с нишестето, бакпулвера и добавете към маслената смес. Прибавете и стритата през сито извара.
 - Разбийте белтъците на твърда пяна и ги добавете към другите съставки.
 - Получената маса прехвърлете във формата за печене, намазана с масло, и пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около половин час.
 - Охладете чийзкейка направо във формата, след това внимателно извадете.
 
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








