Д-р Миндов с отчаян призив: Не трябва да си играем с мерчици! Пълен локдаун веднага, ако искаме да оживеем, кошмар е!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Д-р Миндов с отчаян призив: Не трябва да си играем с мерчици! Пълен локдаун веднага, ако искаме да оживеем, кошмар е!
5091
Източник: blitz.bg
Д-р Миндов с отчаян призив: Не трябва да си играем с мерчици! Пълен локдаун веднага, ако искаме да оживеем, кошмар е!

Председателят на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари д-р Георги Миндов отправи отчаян апел към управляващите за спешно затягане на мерките и пълен локдаун . В ефира на БНТ, в сутрешния блок, д-р Миндов заяви, че към момента ситуацията пред кабинетите на личните лекари е трагична, има пълно объркване на потоците и няма абсолютно никакъв ред. 

Георги Миндов

"Кошмар е за нас и изнемогваме", категоричен бе Миндов, според когото трябва да бъде въведен пълен локдаун в София, ако искаме да оживеем и да нямаме повече жертви.

В момента легловата база е почти запълнена, има вече починали хора в линейките, не трябва да бъде допускана ситуацията от есента на миналата година, призова лекарят. 

„Въобще не трябва да си играем на мерки, мерчици и ковид зони. Трябва да бъде въведен пълен локдаун на абсолютно всичко“, настоя Георги Миндов. Трябва да стиснем зъби, да не даваме повече жертви и да не умират хора в линейките като в предишната вълна, която дори я задминахме, добави Георги Миндов. 

Според него ковид зоните в настоящия си вид не работят и не вършат работа. Трагично е положението и никой не трябва да си прави някакви други сметки, предупреди Миндов и добави, че самите медици стават огнище на коронавируса с хаоса пред кабинетите на личните лекари.

Георги Миндов посочи, че към момента има 691 000 поставени дози ваксини. Ако бъде разделени основно на две имаме около 400 000 ваксинирани. 51% от лекарите са ваксинирани в София, а ваксинираните учители са 26%. Само 18% от хората над 65-годишната са ваксинирани.

При Георги Миндов има желание за ваксинация само с третата бустерна доза, но за първата доза няма желание от страна на хората. Личните лекари нямат изпратени указания от Министерство на здравеопазването, заповед или нареждане да поставят третата доза, а имат само препоръки.

Ако утре нещо стане с нашите пациенти, отиваме не знам къде, отиваме в съдебната зала, каза в заключение на интервюто си по БНТ Георги Миндов. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft