Д-р Симидчиев: Ето тези хора ще прекарат коронавируса като обикновен грип

вход през zajenata.bg
За Жената
Д-р Симидчиев: Ето тези хора ще прекарат коронавируса като обикновен грип
168419
Д-р Симидчиев: Ето тези хора ще прекарат коронавируса като обикновен грип

Да, Медицинският съвет съществува, но вече е неформален, защото съществуването му в официална функция предизвиква повече разделение, отколкото обединение, затова е нужно да премахнем излишното.

Ние продължаваме да надграждаме каквото сме направили. Това заяви в „Беновска пита“ пулмологът д-р Александър Симидчиев, член на Медицинския съвет към МС начело с проф.

Коста Костов. "Неформално значи, че няма някой да заподозре, че сме там заради някакви пристрастия. 

И нещото, което е съществено за мен – при една такава позиция, която е официализирана, хората приемат направеното от нас като задължително, а ние само препоръчваме“, уточни д-р Симидчиев. По думите му "коронавирусът прилича на настинката, но тъй като нашата имунна система не го е срещала досега, реагира твърде бурно срещу него, както нашето общество реагира твърде бурно към определена новина“.

„Най-доброто нещо е средата, между Осанна и Разпни го. Заболяването има медицински характеристики, които го правят по-рисково повече в обществен план - 4 от 5 от нас ще прекарат това заболяване като един грип, има рискови групи за които знаем, че имат по-голяма опасност да починат“, продължи пулмологът.

"Причината да има толкова объркване отчасти е и фактът, че има твърде много добра информационна система и отделен случай предизвиква генерализация. Възрастните хора понякога спазват повече карантината, има множество причини и не бива да се обобщава от отделни факти“, добави той. Д-р Симидчиев препоръча балансирана диета, но категорично се изказа срещу цигарите - „проблемът са пакето-годините, цигара след цигара се отслабва белия дроб“.

„Това, което мога да предложа е, че със сигурност, ако се забранят цигарите, ще започне паралелната търговия, бих предложил взетото като акциз да се връща в здравеопазването“, предложи д-р Симидчиев. „Тютюнопушеното винаги го е правело до момента, и помага всичко да влиза в белия дроб“, каза той.

Дай твоята оценка:
3 от 14 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft